Fysiologiske faktorer, der påvirker opretholdelsen af livsstilsændringer og vægttab (danish) – University of Copenhagen

Forward this page to a friend Resize Print Bookmark and Share

CWS > Media links > Fysiologiske faktorer,...

16 September 2014

projekt

undersøger hvilke fysiologiske faktorer, der har betydning for evnen til at fastholde en ændret livsstil og et deraf følgende vægttab

TV-indslag fra TV2 Lorry Kontakt den 10. september 2014

Fysiologiske faktorer, der påvirker opretholdelsen af livsstilsændringer og vægttab.

I dagens Danmark er fedme og overvægt et problem for mange mennesker. Der er general enighed om at dette skyldes en for energirig og fed kost og for lidt fysisk aktivitet og mange er godt vidende om disse årsager. Ved en intensiv livstils ændring kan mange opnå et vægttab, men for langt de fleste ikke et vedvarende vægttab.

I dette projekt søger vi at undersøge hvilke fysiologiske faktorer, der har betydning for evnen til at fastholde en ændret livsstil og et deraf følgende vægttab. For at undersøge dette samarbejder vi med Ubberup Højskole ved Kalundborg, hvor vi følger kursister før, under og i et helt år efter et intensivt livsstilskursus. Vi er pt. i gang med at følge det sidste hold, af 3, der følger højskole kurset.